også med bilture uden campingvogn - og andre ting
Han Vejle Skjulet giver i sommerhalvåret publikum mulighed for via en gangbro at gå gennem en rørskov og se nærmere på tagrør, vejbredskeblad, storbladet mærke, bredbladet dunhammer og andre sumpplanter. I højsommeren og om efteråret kan stære formørke aftenhimlen, så fænomenet ”sort sol” opstår, inden stærene går til ro i rørskoven. I vinterhalvåret kan besøgende opleve dykænder som f.eks. hvinand og stor skallesluger samt blishøne, sangsvane og knopsvane på Han Vejles åbne vandflade. Du kan læse meget mere om Han Vejlerne og de andre vejler i området på ovenstående link fra Aage V. Jensen Naturfond, som finansierer naturgenopretning mange steder i landet
Det er et spændende område, så jeg tager turen ud til skjulet ad det gangbro system der er bygget op. Her ses starten af gangbroen i den ene ende af P-pladsen. Den går rundt og ud til skjulet og så kan man gå videre rundt og komme i land igen i den anden ende af P-arealet. Efter regnbygen var sivene våde og jeg fik lidt våde bukseben af at gå den vej ud til skjulet som jeg gjorde.
På vejen tilbage til campingpladsen kom jeg forbi Kirsten Kjær Museum (udstilling af kunst og musikalske oplevelser). Læs mere om dette museum og et par andre her. Jeg har ikke besøgt museet endnu, men eftersom jeg nok vender tilbage til campingpladsen kan jeg nå det senere.
Opførelsen af Frøstrup Minilandsby blev påbegyndt i 1999.
Allerede fra starten var der et klart mål om at bygge en fuldstændig kopi af stationsbyen Frøstrup, som den så ud i perioden 1904 - 30.
Husene er bygget i målestoksforholdet 1:10. Projektet er derfor meget pladskrævende og er placeret på adressen Søndergade 36, 7741 Frøstrup.
Se åbningstider på dette link
Og så blev det desværre regnvejr igen og jeg gik ind til manden i billetsalget og vi fik så en lang snak om landsbyen og også om andre ting.
Jeg kan godt lide at se på disse små minibyer. Der er så mange detaljer i dem - både i denne by og i dem jeg har omtalt i Sæby og Varde fra sidste års ture. Har man kendt de pågældende byer for mange år siden tror jeg at man får endnu mere ud af at se på dem.
Flot lille by!
På min vej videre fra Frøstrup til Vesløs kom jeg forbi denne vikingegravplads og her er der også interessante ting at se på. Jeg gik mig en tur rundt og tog nogle billeder, som jeg viser herunder.
Teksten der følger her er fra hjemmesiden om Hannæs
Oldtidsminde i Tømmerby sogn på Tømmerbyvej. Gravpladsen stammer fra ca. 800 - 1050 og består af 37 små høje, der enten er aflange eller runde og knap 80 rejste sten. Fundene fra gravpladsen, der i øvrigt var beskedne, befinder sig på Thisted museum. Ved gravpladsen er der parkeringsplads og informationstavler om stedet og dets historie.
Der følger flere billeder på næste side 🙂
Tilbage til foregående side