også med bilture uden campingvogn - og andre ting
Links til Sea War Museum i Thyborøn:
Mindepark for Jyllandsslaget
Kunstneren Paul M Cederdorff
Åbningstider i Sea War Museum
Link til Kystcentret, Thyborøn:
Kystcentret, Thyborøn
Åbningstider i Kystcentret
Indendørs aktiviteter i Kystcentret
Links til Jyllands Akvariet i Thyborøn:
Jyllands Akvariet, Thyborøn
Åbningstider i Jyllands Akvariet
Aktiviteter i Jyllands Akvariet
Fra museerne kørte jeg gennem noget af Thyborøn og nåede frem til færgeoverfarten til Agger.
Thyborøn-Agger Færgefart - færgeforbindelsen mellem Vestjylland og Thy. Færgeruten er en del af "Den Grønne Kystvej", som strækker sig fra Holland til Stavanger i Norge. Færgeruten gør, at Lemvig Kommune ligger midt i det hele.
Jeg kørte til færgelejet og stillede op som nummer to i rækken og afventede næste afgang som var kl 13.
Og så lige det sidste billede - så er jeg rundt. Herefter gik jeg tilbage til bilen og satte mig til at spise min medbragte madpakke, hvorefter jeg begav mig ud på turen ad vejen på Agger Tange og flot køretur med mange fugle at se på begge sider af vejen. Nu i skrivende stund (3.10.2017) ærgrer jeg mig lidt over at jeg ikke tog nogen billeder på vejen her, men dengang sagde jeg til mig selv, at det var så fladt at det ikke ville give noget ordentligt indtryk af hvad jeg så når det kom på foto
Efter ca. 8 km kørsel ad Agger Tange er jeg nu nået frem til krydset hvor jeg er drejet lidt ind mod Agger. Jeg synes at jeg ville have et par billeder af denne skulptur inden jeg fortsatte - ikke til Agger - men til den modsatte side, nemlig mod Krik. I 2016 på min Thy-tur var jeg også ganske kortvarigt her i området.
Fra Agger kørte jeg til Krik og herfra videre til Vestervig. Her havde jeg tænkt mig at se på Kloster Mølle, som ligger lidt uden for byen. Jeg drejede ud mod Vestervig Kirke og tæt på denne er Kloster Mølle beliggende. Men på det sidste stykke vej ud mod møllen kom jeg forbi "Æ Beeshus" og det måtte jeg selvfølgelig lige se nærmere på. "Æ Beeshus", der er opført i kampesten og med spåntag, var oprindelig tiltænkt bondens kreaturer, så de kunne gå i ly for vejret og om sommeren for de bidende insekter. Navnet Beeshus er netop affødt af den omstændighed, at kvæget bissede i fuld galop mod "Æ Beeshus", i forsøget på at undslippe bremserne, som især i tidligere tider var en voldsom plage for dyrene på de hede sommerdage. Dette iflg. hjemmesiden Vestervig By, som jeg har linket til.
Inde i huset er der mange plancher der fortæller om Jernalder, gravhøje mv.
Læs videre om min tur på næste side
Eller kig tilbage på foregående side her