også med bilture uden campingvogn - og andre ting
Fra Grydesø gik jeg lidt videre, men vendte så om og gik tilbage til Rokkestenen og fordi jeg ikke var helt sikker på, hvor den røde sti gik videre om til Fjeldstauan valgte jeg at gå tilbage samme vej som jeg var kommet fra og så dreje ind mod Fjeldstauan næsten tilbage ved P-pladsen - og så kom jeg på noget der minder lidt om bjergvandring, som det nok kan anes på billedet.
I 1925 oprettede Rektor Hartvig Møller sin ejendom "Fjeldstauan" i Paradisbakkerne som Bornholms og Danmarks første uofficielle vandrerhjem, idet han ud fra et idealistisk synspunkt stillede dette prægtige feriehus til fri afbenyttelse for spejdere, skoleelever og anden ungdom på vandreture her på øen. Dette kan læses på dette link.
Huset er nu på private hænder og bruges som sommerhus, har jeg læst et sted
Jeg kom tilbage til bilen og besluttede mig til at køre over til en anden rasteplads i nærheden af Gamleborg. Jeg kørte retur ad Klintebyvejen og ind på Slamrebjergvej og fandt denne P-plads med borde og bænke og infotavle om stien ind til Gamleborg herfra.
Jeg satte mig og spiste min medbragte madpakke og nød det flotte vejr - og fik besøg af en kat.
Jeg kom til et skilt med en forklaring om Gamleborg, men det var så afbleget, at jeg ikke kunne tage et ordentligt billede af det, men teksten kunne sagtens læses. Jeg gik så et stykke videre og kom nu til en ret stejl nedstigning, som jeg vurderede at jeg ikke ville begive mig ned ad, når jeg var alene ude at gå, så jeg vendte om og gik tilbage til bilen og kørte nu afsted med det jeg mente var retningen mod Rytterknægten. Jeg havde dog ikke den præcise adresse, så jeg kunne ikke få den store hjælp af GPS'en og det kortmateriale jeg havde til rådighed viste ikke helt tydeligt, hvilke veje jeg måtte køre på og hvilke der ikke måtte køres på. Det betød så, at jeg kom lidt rundt i landskabet og kom her ved Nexøvej 70-74 forbi denne stubmølle. Egeby Stubmølle.
Møllen er opført 1787, omsat 1794, fuldt restaureret 1996-1999. Fredet 1964.
Jeg havde som nævnt noget besvær med at finde frem til Rytterknægten fordi mine kort ikke var tydelige nok til at jeg kunne se hvor jeg måtte køre og hvor jeg ikke måtte. Og jeg havde ikke en præcis adresse til GPS'en så jeg prøvede mig lidt frem og kom da også hertil tilsidst. Adressen er: Kongemindevejen 2, 3720 Aakirkeby. Jeg kan nu se i det link, jeg har lagt ind herover, at der står de præcise GPS koordinater, men det så jeg ikke før jeg kom hjem og begyndte at lave tekster til billederne.
Jeg var et stykke oppe i tårnet, men havde ikke lyst til at gå op ad de sidste mange stejle jerntrin, så jeg vendte om halvvejs oppe ca.
Her er adressen på Rytterknægten på et skilt på kioskbygningen ved siden af tårnet. Disse skilte så jeg mange steder på Bornholm. Jeg synes, at det er godt, at man kan se den nøjagtige adresse, hvis man får brug for at tilkalde hjælp. Men jeg har også selv fået lidt hjælp af skiltene et par gange, når jeg har været i tvivl om hvad adressen var på et sted, hvor jeg var ude at se mig om.
På vej fra Rytterknægten mod Gudhjem kom jeg forbi ruinerne af Lilleborg som hører til blandt de ældste kongelige middelalderborge i Danmark.
Her var jeg en tur oppe for at se på ruinerne og kom også til at tage en del billeder, som jeg viser herunder
Jeg viser flere billeder fra Lilleborg på næste side
Du kan gå tilbage til foregående side her.