også med bilture uden campingvogn - og andre ting
Denne tur har jeg fundet frem til ved at se efter mulige campingpladser, der var så tilpas tæt på, at jeg kunne tage på arbejde herfra fredag i 4 timer. Jeg prøvede at se på forskellige pladser og fandt at denne var den mest interessante i forhold til, hvad jeg gerne ville se på.
Så jeg valgte altså Skjern Å Camping
Birkvej 37
6900 Skjern
Tlf: +45 97 35 08 61
email: info@skjernaacamping.dk
Pladsen er helårsåben. Receptionens åbningstider er:
31.3. til 13.4. kl. 15-18
Fra 13.4. åbent hverdage kl. 9-12 og 15-18
Lørdage
og søndage kl. 9-12 og 15-18
Kommer man uden for åbningstiden i receptionen står der, at man bare skal køre ind og finde en plads og så henvende sig i receptionen når der er åbent.
Eller ring og aftal ankomst på 97 35 08 61. Lejrchefparret bor på pladsen.
Jeg gjorde de sidste ting klar i campingvognen og var klar til at køre hjemmefra kl. ca. 13.45 den 19. september og ankom til campingpladsen ca. 14.40 efter en rolig køretur med gode vindforhold.
Triptælleren viste 44,9 km ved ankomst, så jeg havde en ikke særlig lang køretur.
Egen vogn i forgrunden og den blå prik /et blåt opbevaringstelt står ved en temmelig nedslidt campingvogn med et fortelt der er mindst en meter for stor til vognen og så med et temmelig formidabelt rod - ejeren kører rundt i en stor kassevogn, så der findes altså stadig sådanne ikke så pæne indslag på enkelte campingpladser. Men jeg har ikke på nogen måde været generet.
Og så er jeg kommet lidt nærmere til Kong Hans Bro. Jeg fik mig da en pæn lille spadseretur denne aften. Jeg vil gætte på, at der er ca. 7-800 meter hver vej fra min plads til broen. Skjern Enge er rekordernes land. Her kan opleves Europas største ørn; Havørnen med et vingefang på 2,5 meter og her findes Danmarks største vildlaks, hvor rekorden endnu er 26,5 kg og 136 cm. Midt ude på Danmarks største træ-hængebroer får man rigtigt fornemmelsen af Danmarks vandrigeste å, der utæmmet munder ud i Danmarks eneste floddelta.
Alt sammen er det forenet i Danmarkshistoriens største naturgenopretningsprojekt nogensinde. Oplysninger er fra campingpladsens hjemmeside
Dette er »Prædikestolen« - Skjern enge, ved Kong Hans bro (for enden af Petersmindevej), 6900 Skjern. Kunstner: Bjørn Kromann-Andersen. Opførelsesår: 2010. Materialer: Cortenstål. Kunstneren tillader - ja ønsker - at publikum går op på prædikestolen og benytter denne til enten at råbe, måske blot nyde udsigten og naturen eller bruge den til at opnå indsigt og reflektion.
Her ses broen mere tydeligt. Den anden træ-hængebro ligger nærmere over mod Borris. Men den her altså lige uden for Skjern. Kong Hans' Bro og Lundenæs-broen (som den anden hedder), er bygget af såkaldte flådeege - betegnelsen på egetræer, der blev plantet i begyndelsen af 1800-tallet. Egetræerne skulle bruges til at genopbygge flåden, der gik tabt til englænderne under Napoleonskrigene.
Denne dag, mandag den 19. september startede med overskyet vejr, næsten vindstille og ca. 10 grader. Jeg har igen i dag sat varme på i stuerne fra morgenen, men kun et par timer.
Fortsatte med at gøre klar til at køre med campingvognen i eftermiddag. Spiste så frokost og var klar til at køre hjemmefra kl. ca. 13.45. Jeg var på campingpladsen kl. 14.40 efter 44,9 km med campingvognen på slæb. Der er først åbent fra kl. 15, så jeg fulgte deres opfordring til at gå en tur rundt på pladsen og finde et sted at være.
Jeg fandt frem til plads nr. 90 og det aftalte jeg efterfølgende med lejrchefen og kørte derhen og stillede vognen op.
Inden aftensmaden gik jeg som omtalt en tur til Kong Hans' Bro og tilbage igen.
Aftensmaden bestod af pølser og kartofler.
Aftenen brugte jeg til at se lidt TV og kigge i brochurer og fandt ud af, at jeg kunne få FDM-rabat her på pldsen. Planlagde også en køretur til næste dag, som jeg vil fortælle om på næste side.